Studentenverzekeringen

Als u aan een studie begint en op kamers gaat, moet er financieel veel geregeld worden: van studielening tot kamerhuur en – niet onbelangrijk – de verzekeringen.

Waarvoor verzekeren?

Er zijn verschillende verzekeringen die u als student nodig kunt hebben.

Zorgverzekering
De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren. Veel verzekeraars bieden speciale zorgverzekeringen voor studenten met een zeer betaalbare premie.
De kans is groot dat u als student in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

Aansprakelijkheidsverzekering
Camera van een vriend laten vallen? Met uw fiets langs een auto geschampt? Geen nood. Als u zonder dat het de bedoeling was schade veroorzaakt heeft bij een ander, dekt de aansprakelijkheidsverzekering de financiële gevolgen.

Vaak biedt de aansprakelijkheidsverzekering van uw ouders ook een dekking voor u als uitwonende student. U hoeft dan geen eigen verzekering af te sluiten. Lees de polisvoorwaarden om na te gaan of u zelf een verzekering moet afsluiten.

Inboedelverzekering
Zelfs met een eenvoudige inrichting is een inboedelverzekering een aanrader. Schade aan uw spullen door onder meer brand, water en storm wordt vergoed. Ook inbraak en diefstal zijn gedekt. Uw dure sportuitrusting, muziekinstrumenten of audiovisuele apparatuur kunt u apart verzekeren.

Laptop en mobiele telefoon
U kunt als student niet zonder laptop en smartphone. Verzeker deze spullen goed om bij bij beschadiging of diefstal een financiƫle strop te voorkomen.

Scooterverzekering
Als u een scooter of brommer heeft, kunt u niet zonder een goede verzekering.

Reisverzekering
Een trektocht door Spanje, een bezoek aan Londen of een gezellige wintersport? Ga goed verzekerd op reis. Let op! Als uw ouders een doorlopende reisverzekering hebben, kunt u als uitwonend studerend kind soms meeverzekerd worden. Lees de polisvoorwaarden om na te gaan of u bij uw ouders goed verzekerd bent.

Stage in het buitenland
Gaat u voor lange tijd naar het buitenland, bijvoorbeeld om stage te lopen of om te studeren? Ga dan na of de reisverzekering daarvoor wel geschikt is. Buiten Europa heeft u bijvoorbeeld een werelddekking nodig en de verzekering moet ook gedurende uw hele verblijf geldig zijn.

Pakket

Veel verzekeraars bieden een studentenpakket, waarin u de verzekeringen op kunt nemen die voor u relevant zijn. De premies zijn afgestemd op een studenteninkomen. Wij adviseren u graag over de verzekeringen die in uw situatie wenselijk zijn.

De premie

Wat u in totaal aan premies betaalt, is afhankelijk van de verzekeringen die u afsluit, de dekkingen die u kiest en van het eigen risico.

Hoeveel heeft u nodig?

Wilt u weten hoeveel u als student nodig heeft om van te leven? Maak dan een financieel studieplan. Regel op tijd uw studielening.

@calculationModule('studenten')